KIRJOITTAJA

KUVAT

Jaa artikkeli

Pyhä paikka | 14.04.2023 |

Pyhä paikka: Signes stuga

Pyhä paikka -sarjassa lukijat kertovat sanoin ja kuvin itselleen tärkeästä ja pyhästä paikasta. Lähetä oma kuvasi ja tekstisi osoitteeseen: toimitus@sana.fi.

Teerijärven kylässä (Kruunupyyn kunta, Pohjanmaa), sukumme vanha talo, niin sanottu Signen tupa, jonka ensimmäiset huoneet rakennettiin jo 1600-luvun lopulla. Talossa on asunut viimeksi kaksi vanhaapiikaa 1960-luvulla, Signe ja Gerda, jotka olivat myös vahvoja rukouksen ihmisiä.

Talossa on käsin merkattu taulu, jossa on teksti ”Vår framtid är lagd i hans händer som himmelen och jorden styr” (”Tulevaisuutemme on hänen käsissään, jonka vallassa maa ja taivas ovat”). Minusta siinä on sanottu kaikki olennainen.

Kesähelteillä vietän hiljaisia hetkiä tässä viileässä hirsitalossa. Näiden hetkien aikana tiedostan oman paikkani sukuni tarinassa, ja maailmassa. Samalla eheydyn, voimaannun ja tunnen sisäistä rauhaa.

Teksti ja Kuva: Isa-Maria Söderudd

Hyvä lukija

 

Sana-lehti tekee tärkeää ja merkityksellistä kristillistä journalismia, joka tuo toivoa monelle ihmiselle. Meidän ajassamme Sanan merkitys ainoastaan kasvaa.

Sinä voit osaltasi mahdollistaa laadukkaan kristillisen journalismin myös tulevaisuudessa.

Tilaa Sana.

Ole siunattu!

Ilkka Enkenberg

Ilkka Enkenberg

Päätoimittaja

LISÄÄ AIHEPIIRISTÄ

Jaa artikkeli