KIRJOITTAJA

Danielle Miettinen Sana Danielle Miettinen

toimitus@sana.fi

KUVAT

Jani Laukkanen

Jaa artikkeli

Olivera: ajatus taivaasta voi ahdistaa

Puhe taivaasta voi pelottaa ja ahdistaa. Ajatus ikuisesta olemassaolosta voi tuntua myös tyhjänpäiväiseltä, jos mielikuviin ei liity mitään, mitä rakastaa. Puuttuuko kristillisestä julistuksesta jotain olennaista, jos kutsu taivaaseen ei kiinnosta?

Laulaja-lauluntekijä Olivera eli Katriina Ullakko teki laulun ajatuksistaan taivaasta. Hän sanoo, ettei kaipaa ikuista elämää, vaan ajatus siitä tuntuu päinvastoin ahdistavalta. Taivaspelkoa ja -ikävää pohtivat myös Helsingin yliopiston uskontotieteen professori Terhi Utriainen, Turun yliopiston uskontotieteen dosentti Teemu Mantsinen,  Jyväskylän yliopiston taidehistorian professori Heikki Hanka, kirjailija Tommy Hellsten ja Yhdysvalloissa apologian maisteriksi opiskeleva Aleksi Markkanen.

  ”Luojan kiitos, olen ateisti. En halua elää ikuisesti. Tahdon kuolla, kun on aika, uinahtaen iäksi.” Popin kansainvälinen lupaus Olivera eli Katriina Ullakko kohahdutti tämän vuoden Uuden Musiikin Kilpailussa kappaleella Thank God I’m an Atheist. Kilpailun jälkeen hän kertoi Ylen…

Kokeile kuukausi eurolla

Tutustu Sanan digitilaukseen 1 € / 1 kk. Se on helppoa ja turvallista, voit perua tilauksen milloin hyvänsä.

Ilkka Enkenberg

Ilkka Enkenberg

Päätoimittaja

Jaa artikkeli