KIRJOITTAJA

Erja-Taura Jokinen - Sana Erja Taura-Jokinen

toimitus@sana.fi

KUVAT

Jani Laukkanen

Jaa artikkeli

Aika ja ilmiöt | 13.03.2023 | 6/2023

Mikä aasi! Judith on kaikkien lemmikki

Judith nosti Vivamon loma- ja kurssikeskuksen kertaheitolla valtakunnan tietoon sympaattisella karkaustempullaan ja räjäytti Raamattukylän some-tilin suosion.

Olen viehättävä aasintamma kypsässä keski-iässä.

Minut on palkittu 2011 ykkössijalla Suomessa, aasien missikisoissa. Samoista mittelöistä, vuosien takaa, on myös kakkossija ja tuomariston suosikki -titteli.

Yhteiskunnallisen aktiivisuuteni olen osoittanut osallistumalla Suomen Aasiyhdistyksen edustajana GoExpo-messuille.

Päätyökseni esiinnyn ja vierailen kirkkovuoden tapahtumissa Etelä-Suomessa. Minulla on tänäkin keväänä rooli Vivamon pääsiäisnäytelmässä.

Vedän mielelläni kärryjä, ja niissä ihmisiä. Palvelen myös ratsuna.

Rakastan ihmislapsia! En pillastunut edes siitä, kun yksi työnsi sormet sieraimiini ja ryhtyi sitten pussailemaan turpaani.

Omia lapsia – varsoja – olen saanut kolme. Kerran sain pidettyä yllätysraskauteni niin salassa, ettei siitä tiennyt edes omistajanikaan, ennen kuin hutera nelijalkainen hoippui seurassani kesäaamun koitteessa.

Noina ruuhkavuosina tajusin, että äidin rooli on aika rankka. Varsoilla on kauheasti energiaa! Siksi toisinaan vetäydyin omiin oloihini.

Viimeksi minua on kiitetty loistavaksi markkinoijaksi. Yksikään toinen ei kuulemma ole saanut Kansan Raamattuseuralle yhtä nopeasti ja laajasti valtakunnallista, lämminhenkistä mediahuomiota.

Karkasin Vivamon tallin karsinastani joulukuussa. Tavanomainen hyvänyöntoivottajani oli sairastunut, eikä kukaan tullut varmistaneeksi säppien asentoa.

Lähdin yöllä katsomaan, miltä Lohjan Citymarketin pihassa näyttää. Sieltä minut talutti takaisin poliisi, jonka kanssa meillä oli ihan mukava, rauhallinen kävelyretki.

Hän panikin siitä kivan juttusen Poliisin viestimiin, joista se levisi kulovalkean tavoin Suomen suurimpiin medioihin. Minua tultiin erikseen filmaamaan Maikkarin uutisten loppukevennykseen. Pikku reissuni ylitti uutiskynnyksen myös Kanadassa, Ruotsissa ja Venäjällä.

Samalla avautui mahdollisuus kertoa vähän jouluevankeliumiakin.

Nyt odottelen jo kesää, jolloin nautin Vivamon sorarannalla piehtaroimisesta ja keskukseen tulevien vieraiden kanssa seurustelemisesta.

JUDITH, 16

  • alkuperäiseltä nimeltään Andrey´s Tess
  • asuu kolmasosan vuodesta Vivamon loma- ja kurssikeskuksen tallissa, lopun aikaa Siuntiossa omistajansa Lea Nuutisen hoivissa
  • kesän erityisherkkua juhannusruusut, lempiruokaa ohdakkeet
  • lapsirakas, rauhallinen, lempeä ja turvallinen
  • esiintyy Vivamon pääsiäisnäytelmässä 4.–8.4.2023

Kokeile kuukausi eurolla

Tutustu Sanan digitilaukseen 1 € / 1 kk. Se on helppoa ja turvallista, voit perua tilauksen milloin hyvänsä.

Ilkka Enkenberg

Ilkka Enkenberg

Päätoimittaja

Jaa artikkeli