KIRJOITTAJA

herttakaisa kettunen

KUVAT

Jaa artikkeli

Kaupallinen yhteistyö | 11.04.2024 | Herttakaisa KettunenSana 7/2024

Kirkon juhlat yhdistää ihmisiä kaupunkifestivaalissa

17.–19.5. Tampereella järjestettävät Kirkon juhlat kokoaa yhteen seurakuntalaiset, suuren yleisön, kirkon työntekijät ja eri järjestäjätahot ainutlaatuiseen tapahtumaan. Ohjelmasisältöjen taustana ovat aiemmat Kirkkopäivät, Kirkon musiikkijuhlat sekä Lähetysjuhlat. Nyt järjestettävässä tapahtumassa nämä kolme sulautuvat uudenlaiseksi, yhtenäiseksi tapahtumakokonaisuudeksi.

Kaupunkifestivaali koostuu erilaisista ohjelmasisällöistä: puhe- ja taideohjelmista sekä jumalanpalveluselämästä. Kirkon juhlien ohjelman kantavana ajatuksena on vahvistaa toivoa tulevaisuuteen. ”Toivon voimalla” -teemalla olevat juhlat tarjoavat korkeatasoista musiikkia ja viihdettä sekä ajatusten, uskon ja elämänkatsomusten vuoropuhelua.

Esiintymislavoille nousevat muun muassa professori Heikki Hiilamo, kansanedustajat Jarno Limnéll ja Annika Saarikko, juontaja-toimittaja Katja Ståhl sekä arkkipiispa Tapio Luoma ja piispat Kaisamari Hintikka, Jari Jolkkonen, Teemu Laajasalo, Mari Leppänen, Mari Parkkinen ja Matti Repo.

Ohjelmassa on myös paljon kulttuurielämyksiä. Konserttitarjontaa täydentävät muun muassa ruotsalainen gospeltähti Samuel Ljungbladh sekä kotimaiset Gospel Helsinki, Tampere Filharmonia, Jukka Leppilampi, Tommi Kalenius, Suomen kanttorikuoro ja Anne-Mari Kivimäki Ensemble.

Juhlat käynnistyvät jo torstaina 16.5. etkotapahtumilla – tarjolla on muun muassa keskustelutilaisuuksia ja musiikkia. Kirkon juhlia varten koottu tuhansien laulajien suurkuoro tahdittaa perjantaina 17.5. laulullaan konserttia, jossa kuullaan kaikkien tunnetuimpia ja lauletuimpia hengellisiä suosikkilauluja. Luvassa on myös yhteislaulua!

Kirkon Juhlat 2024 -tapahtuman pääjärjestäjiä ovat Kirkkohallitus, Kirkkopalvelut ry, Suomen Kanttori-urkuriliitto ry, Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry, Suomen Lähetysseura ry ja Tampereen seurakuntayhtymä. Lisätietoa Kirkonjuhlat.fi

***

Tämä artikkeli on tehty kaupallisena yhteistyönä. Jos kiinnostuit natiivimainonnasta, ota yhteyttä mediamyyntimme markkinointi@sana.fi.

 

 

Kokeile kuukausi eurolla

Tutustu Sanan digitilaukseen 1 € / 1 kk. Se on helppoa ja turvallista, voit perua tilauksen milloin hyvänsä.

Ilkka Enkenberg

Ilkka Enkenberg

Päätoimittaja

Jaa artikkeli