KIRJOITTAJA

Milka Peltomäki

KUVAT

Jaa artikkeli

Kaupallinen yhteistyö | 13.10.2023 | 19/2023

“Jokaisen pitää saada olla seurakunnassa oma itsensä.”

Sielunhoitoterpeutiksi opiskellut Jaana iloitsee turvallisesta keskusteluyhteydestä ihmisten kanssa.

Ihmisläheinen Jaana koki pitkään kutsumusta myös seurakunnassa tehtävää sielunhoitotyötä kohtaan. Hän haaveili, että seurakunnassa jokainen ihminen voisi olla oma itsensä — myös rikkinäisenä ja haavoittuvana. Niinpä hän hakeutui koulutukseen, jonka avulla hän voisi olla itse vaikuttamassa asiaan.

IK-opiston Terapeuttisen sielunhoidon koulutus TESIKO tarjosi vastauksen Jaanan unelmaan. Monimuotokoulutuksena kahden vuoden ajan toteutettavan koulutuksen lähiopiskelujaksot olivat viikonloppuisin, mutta opintovapaalla olleella Jaanalla riitti touhua myös arkipäiviin opintovapaan aikana: “Hoidin yksivuotiasta lapsenlastani päivisin — se oli elämäni paras vuosi!”

Jaanasta oli upeaa käydä koulutuksessa läpi ihmisen psyykkistä vointia hengellisestä näkökulmasta. “Koulutuksessa ei kuitenkaan ylihengellistetty asioita. Sain paljon uusia ja syvällisempiä näkökulmia ihmisen elämään”, hän pohtii. Kaiken kaikkiaan Jaana piti TESIKOa ja sen opetusta hyvin laajana ja laadukkaana.

Sielunhoitoterapian opiskelu oli Jaanalle samalla prosessi: “Se oli syväsukellus omaan itseen”, hän kuvailee. Koulutuksessa käsiteltiin omaa elämää ja ajatusmaailmaa, mitä Jaana piti myös TESIKOn parhaimpana antina. Lukuisat keskustelut ryhmän kanssa tunneilla ja niiden väleissä antoivat myös uusia näkökulmia.

TESIKOsta valmistunut Jaana toteuttaa nykyään unelmaansa ihmisläheisestä ja turvallisesta seurakunnasta tarjoamalla oman seurakuntansa jäsenille keskusteluaikoja. Hän tarjoaa sielunhoitoterapiaa myös sivutoimisena yrittäjänä päivätyönsä ohessa.

Parasta sielunhoitoterapiassa Jaanan mielestä on se, kuinka asiat voi jättää asiakkaan kanssa Jumalalle. “Jotkut ovat kokeneet rukouksen jopa parhaaksi asiaksi tapaamisissa — se on liikuttavaa ja silmiä avaavaa”.

Mikä TESIKO?

Terpeuttisen sielunhoidon koulutus TESIKO on kaksivuotinen monimuotokoulutus Iso Kirja -opistossa Keuruulla. Koulutus sisältää 16 lähiopetusjaksoa viikonloppuisin ja opintojen laajuus on 80 opintopistettä. Koulutuksen voi suorittaa työn ohessa ja siihen saa hakea opintotukea.

Koulutuksesta saa työkaluja sielunhoidolliseen auttamistyöhön. Se soveltuu niin seurakunnan sielunhoitajille, kuin sielunhoitoterapeuteiksi aikoville.

Sielunhoitoterapiakoulutus ei vastaa psykoterapiakoulutusta eikä myöskään anna Valviran hyväksymää pätevyyttä. TESIKO on saanut akkreditoinnin Suomen Association of Christian Councellors (ACC) -yhdistykseltä.

Seuraava ryhmä aloittaa tammikuussa 2024. Lue lisää ja hae mukaan www.ikopisto.fi/tesiko

***

Tämä artikkeli on tehty kaupallisena yhteistyönä. Jos kiinnostuit natiivimainonnasta, ota yhteyttä mediamyyntimme markkinointi@sana.fi.

Kokeile kuukausi eurolla

Tutustu Sanan digitilaukseen 1 € / 1 kk. Se on helppoa ja turvallista, voit perua tilauksen milloin hyvänsä.

Ilkka Enkenberg

Ilkka Enkenberg

Päätoimittaja

LISÄÄ AIHEPIIRISTÄ

Jaa artikkeli