KIRJOITTAJA

Milka Peltomäki

KUVAT

Jaa artikkeli

Kaupallinen yhteistyö | 07.06.2024 | 10 / 2024

Yhteisöllistä Raamatun opiskelua keskellä Helsinkiä

Helsinkiläinen Mirjam Keinänen on kasvanut seurakunnan keskellä pienestä pitäen. Halu palvella tärkeää ja rakasta ympäristöä sai Mirjamin hakeutumaan IK Helsinkiin opiskelemaan seurakuntatyötä.

Iso Kirja -opiston Helsingin kampuksella viimeistä vuotta opiskeleva Mirjam asuu Helsingin Kontulassa ja kuuluu Vuosaaren vapaaseurakuntaan. “IK Helsinki oli minulle täydellinen vaihtoehto, sillä en halunnut irrottautua omasta arjestani lähteäkseni kauemmas raamattukouluun. Minulle oli tärkeää voida jatkaa aktiivista osallistumista omassa paikallisseurakunnassa.”

Kampuksen sijainti Roihupellossa mahdollistaa kouluun kulkemisen kätevästi julkisilla. Oppituntien sijoittuminen aamupäiviin jättää iltapäivät vapaiksi vaikka työskentelyä varten. “Tosin teimme usein juuri luokkakavereiden kanssa asioita yhdessä koulupäivien jälkeen”, Mirjam hymyilee.

Opiskelu IK Helsingissä on ollut syvällistä ja korkeatasoista. “Tykkään todella paljon siitä, että täällä akateemisuus otetaan tosissaan”, nuori nainen kehuu. “Jokainen opiskelija voi kuitenkin asettaa tavoitteet juuri itselleen sopivaksi. Tutkintoon tähtäävä saa halutessaan apua ja tukea opettajilta, mutta mukaan voi tulla vaikka vain yhtä ainetta opiskelemaan.”

Mirjamin mukaan opiskelu on sopiva sekoitus akateemisuutta ja käytännönläheisyyttä. “Opetuksessa on onnistuttu löytämään sopiva kosketuspinta näiden kahden ääripään välillä”, hän selittää. “Ei lennetä liian korkealla, vaan tuodaan asiat seurakuntakontekstiin.”

Kampuksella on armollinen ja lämmin ilmapiiri. “Olen saanut läheisiä ystäviä. Meillä on ylipäätään rento yhteys kaikkien opiskelijoiden kanssa, läppä lentää ja nauru raikaa”, hän iloitsee. Mirjam valmistuu seurakuntatyöntekijäksi harjoittelujaksonsa jälkeen.

Mikä IK Helsinki?

Iso Kirja -opiston Helsingin kampus IK Helsinki sijaitsee Itä-Helsingissä Roihupellossa. Siellä voi käydä yksittäisiä teologian kursseja, vuoden mittaisen opetuslapseuskoulun aktiomatkoineen CORE 1.0 -raamattulinjalla tai opiskella seurakuntatyön tutkinnon.

Lue lisää ja hae mukaan:
www.ikopisto.fi/helsinki

***

Tämä artikkeli on tehty kaupallisena yhteistyönä. Jos kiinnostuit natiivimainonnasta, ota yhteyttä mediamyyntimme markkinointi@sana.fi.

Kokeile kuukausi eurolla

Tutustu Sanan digitilaukseen 1 € / 1 kk. Se on helppoa ja turvallista, voit perua tilauksen milloin hyvänsä.

Ilkka Enkenberg

Ilkka Enkenberg

Päätoimittaja

Jaa artikkeli