KIRJOITTAJA

Ilkka Enkenberg

KUVAT

Jaa artikkeli

Kaupallinen yhteistyö | 04.09.2023 | 16/2023

Kan-kodista uuteen elämään – Sari Karolan tarina

Sari Karolalla oli niin pelottava maine, että ihmiset vaihtoivat kadulla puolta, kun hän käveli vastaan. Sari odotti väkivaltaista kuolemaa, sitä että joku tulee ja ampuu, sillä niin elämä huumepiireissä monesti päättyy. Hänellä on taustallaan 40 vuoden päihde- ja vankilakierre. Sari kertoo käyttäneensä kaikkia huumeita, mitä oli saatavilla.

– Maineeni vuoksi kukaan ei uskaltanut sanoa minulle mitään. Minun puoleeni käännyttiin, jos jokin asia piti hoitaa. Hoidin sen väkivallalla. Minua pelättiin. Oli järjettömiä tapon yrityksiä, hän kertoo.

Eräänä päivänä Sari oli helluntaiseurakunnan lähistöllä sijainneessa asunnossa, jossa käytettiin huumeita. Hän oli vältellyt seurakuntia, ja siinä missä muut olivat vaihtaneet kadun puolta hänet nähdessään, hän oli vaihtanut puolta seurakunnan nähdessään. Sinä päivänä kaikki kuitenkin muuttui.
– Minulle tuli pakonomainen tarve mennä seurakuntaan, Sari muistelee.

Ovella vastassa oli nainen, jolle Sari oli tehnyt pahaa.
– Purskahdin itkuun, vaikka en koskaan ollut itkenyt. Pyysin naiselta anteeksi. Hän antoi anteeksi ja toivotti vielä siunausta.

Seuraavana päivänä seurakunnan pastori tuli Sarin luo ja rukoili tämän puolesta.
– Minulle annettiin syntini anteeksi olohuoneen lattialla. Kaikki tuska ja kipu lähti sisältä. Vaikka elämä muuttui, taistelu ei ollut ohi.

Pelastusverkko löytyi KAN-kodista eli Kristillisen alkoholisti- ja narkomaanityön päihteettömästä yksiköstä, johon
hänet toivotettiin tervetulleeksi. Nyt Sari on opiskellut lähihoitajaksi, käy töissä ja tekee vapaaehtoistyötä KAN-kodilla. Aikamedia on julkaissut Sarin elämästä kirjan nimeltä Toivo(t)on (2023).

KAN-toimipisteitä on Jyväskylässä, Kauhavalla, Raisiossa ja Saarijärvellä, mutta asiakkaita tulee ympäri Suomea. KAN-kodeilla työskentelee koulutettu henkilökunta ja asiakkaiden kuntoutumisen kannalta vapaaehtoistyöntekijöiden ja kannatusjäsenten panos on
erittäin tärkeä. Konkreettinen kokemus lähimmäisenrakkaudesta merkitsee todella paljon kuntoutujalle.

Kun haluat lähteä näin merkittävään työhön jossain edellä mainitussa muodossa, niin ota yhteyttä Jouko Vuorenniemeen: 040 769 2553 tai jouko.vuorenniemi@kan.fi. Lisätietoja löytyy myös nettisivulta: kan.fi

***
Tämä artikkeli on tehty kaupallisena yhteistyönä. Jos kiinnostuit natiivimainonnasta, ota yhteyttä mediamyyntimme markkinointi@sana.fi.

Kokeile kuukausi eurolla

Tutustu Sanan digitilaukseen 1 € / 1 kk. Se on helppoa ja turvallista, voit perua tilauksen milloin hyvänsä.

Ilkka Enkenberg

Ilkka Enkenberg

Päätoimittaja

Jaa artikkeli