KIRJOITTAJA

Janne Könönen - Sana Janne Könönen

toimitus@sana.fi

KUVAT

Pipliaseura

Jaa artikkeli

Pyhä hetki | 01.03.2023 | 5/2023

Raamattusovelluksista paljon iloa lapsille ja aikuisille

Älylaitteiden aikakaudella perinteisen painetun Raamatun lukeminen voi joskus unohtua tai jäädä vähäiseksi.

Tutustu pyhiin teksteihin raamattusovellusten avulla. Hengellisen ravinnon nauttiminen onnistuu onneksi kätevästi ja innostavasti myös mobiililaitteilla.

Suomen Pipliaseura on julkaissut monipuolisen Piplia-sovelluksen, josta voi lukea muun muassa Raamattua eri käännöksinä. Palvelun perustoiminnot ovat maksuttomia.

Jokainen löytää varmasti omansa, sillä vaihtoehtojen ikähaitari ulottuu peräti Mikael Agricolan Uudesta testamentista vuodelta 1548 aina kolmisen vuotta sitten julkaistuun UT2020-käännökseen.

Eri kieliäkään ei ole unohdettu. Suurimpien kielien lisäksi sovelluksesta löytyvät muun muassa kielivähemmistöille suunnatut käännökset, kuten inarin, pohjois- ja koltansaamenkieliset versiot, vienankarjalainen sekä monia alkukielen tuntijoita koukuttava koinee-kreikankielinen Raamattu.

Erityisen hienoja tapoja hengellisyyden harjoittamiseen ovat Tässä olen -harjoitukset. Niissä Raamatun kertomuksia lähestytään eläytyen ja rukoillen. Älylaite kourassa voi toteuttaa näin pienen arkiretriitin, kaiken hälinän ja kiireen keskellä, yksin tai yhdessä.

Perheen pienimpiä voi innostaa puolestaan Raamatunlukijain liiton Lasten raamattusovellus, interaktiivinen lastenraamattu. Sovelluksessa kuljetaan läpi polku, jonka varrella on 40 raamatunkertomusta. Ne voi yhdessä lapsen kanssa joko lukea tai kuunnella.

Erityisen hauskoja ja opettavaisia ovat kosketusnäytöllä liikuteltavat Raamatun hahmot. Myös kertomukset on kuvitettu todella hienosti, mielikuvitusta inspiroivasti ja hauskasti. Sovellus pitää sisällään myös kivoja tehtäviä.

Lasten raamattusovellusta voi käyttää paitsi kotona, myös kerhoissa, pyhäkoulussa ja uskontotunneilla. Sovelluksen asetuksista voi valita kieleksi suomen lisäksi monia muita kieliä, esimerkiksi ukrainan pakolaislapsille.

Maksuton sovellus on suunnattu noin 4–8-vuotiaille ja se toimii Android- ja iOS-laitteilla.

Kun siis seuraavan kerran syvennyt puhelimeesi, suosittelen kokeilemaan uutisvirran tai somen päivittämisen sijaan hengellisyyden hoitamista näiden tai muiden netistä löytyvien kristillisten sovellusten avulla.

Raamatun sanoma on ajaton, muodoista ja käyttötavoista vapaa!

Hyvä lukija

 

Sana-lehti tekee tärkeää ja merkityksellistä kristillistä journalismia, joka tuo toivoa monelle ihmiselle. Meidän ajassamme Sanan merkitys ainoastaan kasvaa.

Sinä voit osaltasi mahdollistaa laadukkaan kristillisen journalismin myös tulevaisuudessa.

Tilaa Sana.

Ole siunattu!

Ilkka Enkenberg

Ilkka Enkenberg

Päätoimittaja

Jaa artikkeli