KIRJOITTAJA

Heli Karhumäki

toimitus@sana.fi

KUVAT

Jani Laukkanen

Jaa artikkeli

Vaikeat vuodet ovat koetelleet Ilari Hämäläisen uskoa

Laulaja ja musiikkituottaja Ilari Hämäläinen kulki nuorena pitkän taipaleen seurakuntanuorissa, ripari-isosena ja Tuomasmessun muusikkona. Lapsuuden usko sai musiikkiuralla kuitenkin monia iskuja. Hän pettyi muihin ja itseensä.

Kipeitä kysymyksiä herätti Juudaksen roolin laulaminen rock-musikaalissa. Miksei armo riittänyt kavaltajalle? Entä jos Jumala hylkää minutkin, kun teen väärin enkä täytä mittaa? Se oli käännekohta. Kristillisen uskon pakka hajosi. Jäljellä on kysymyksiä.

Tämä haastattelu sai alkunsa musiikkivideosta, johon törmäsin syyskuussa 2021. Kuuntelen pari kertaa vuodessa läpi rock-oopperan Jesus Christ Superstar alkuperäisenä äänitteenä, jonka rooleissa laulavat 1970-luvun kovimmat rock-tähdet. YouTube-videopalvelussa eteeni ilmestyi yllättäen suomalaisen laulama versio Jeesuksen rooliin kuuluvasta Gethsemane-kappaleesta. Klikkasin sen soimaan vähäisin odotuksin. Mitä ihmettä?…

Hyvä lukija

Kiinnostuitko? Tutustu Sanan digitilaukseen 1 € / 1 kk. Voit perua tilauksen milloin hyvänsä.

Saat kaiken tämän:

* Samat sisällöt kuin printtilehdessä + vain verkossa julkaistavat jutut
* Printtilehden näköislehden
* Artikkelit ääneen luettuina
* Sanan arkiston

Sana tekee tärkeää ja merkityksellistä journalismia. Se on mahdollista ainoastaan tilausmaksujen avulla. Meidän ajassamme Sanan merkitys ainoastaan kasvaa.

Sinä voit osaltasi mahdollistaa laadukkaan kristillisen journalismin myös tulevaisuudessa.

Tilaa Sana.

Ilkka Enkenberg

Ilkka Enkenberg

Päätoimittaja

LISÄÄ AIHEPIIRISTÄ

Jaa artikkeli